Fietsen in het Brugse Ommeland langs beelden van Jef Claerhout

Jef Claerhout werd in 1937 te Tielt geboren. Hij is vandaag een flinke zeventiger en schrikt er zelf van dat zijn omgeving ouder wordt.

Hij heeft voor zichzelf 2 paradijzen geschapen. Eén in Oedelem: "Berendonk" en één in de Drôme in Zuid-Frankrijk. Want hij heeft ruimte nodig ! Zijn imperium is ruig en echt : één brok ongerepte natuur. Het geeft hem een heerlijk gevoel dat hij niet verplicht is mee te draaien in de samenleving. Jef doet alleen maar mee wanneer hij er zelf zin in heeft.

Metaalbewerking behoorde tot de familietraditie, zodat het vanzelsprekend was dat Jef metalen beelden ging maken.

Met diverse las- en vervormingstechnieken vertelt hij in metaal de fantastische verhalen die zijn grootvader hem als kind vertelde : folkloristische verhalen, waarin humor, mythologie en ironie werwerkt zijn in fabuleuze figuren, gedrochten en dieren, vogels en paarden.

Twee fietsroutes én een wandeling in Brugge bieden je volop de kans om deze zomer kunst en recreatie te combineren.

Via het knooppuntennetwerk van het Brugse Ommeland kan je de beelden van Jef Claerhout bewonderen en de visie van de kunstenaar erop nalezen.

De zuidelijke route start aan Toerisme Tielt en verbindt Wingene, Zwevezele, Ruiselede, Kanegem en Tielt.

De noordelijke route start aan het schepenhuys in Oedelem en verbindt Beernem met Brugge, Lissewege, Damme, Sijsele, Male, Oedelem.

De kaart Beelden van Jef Claerhout, Fietsen in het Brugse Ommeland kunt u gratis bekomen in de diensten van toerisme Beernem, Brugge, Damme, Ruiselede, Tielt en Wingene.

Info : Toerisme Damme, Jacob van Maerlantstraat 3, 8340 Damme

tel. 050/288 610 toerisme@damme.be